Hypnotherapie

Hypnose is een gesprek met je ogen dicht.......

Hypnotherapie

Hypnose is een diepe staat van ontspanning. Tijdens deze diepe staat van ontspanning is het mogelijk het onderbewustzijn aan te spreken. Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en lichamelijke verschijning. Dit brein en/of bewustzijn bevat alle informatie van ons denken, redeneren, ervaren, voelen en op welke wijze ons lichaam zich presenteert.

De programmering vindt plaats tijdens ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest.

Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven, op wilskracht, vaak heel moeilijk en langzaam. Hypnose kan hier een waardevol hulpmiddel bij zijn. Hypnose gaat voorbij het denken.

Wanneer hypnotherapie?

  • Voor balans in het leven.
  • Voor meer rust en vertrouwen.
  • Voor meer controle.
  • Voor meer zelfvertrouwen.
  • Bij verdriet, pijnklachten en ongemakken.
  • Bij traumatische ervaringen.
  • Bij angsten en fobieën.
  • Bij verslavingen zoals eetstoornissen en roken.
  • Bij perfectionisme, faalangst, concentratieproblemen, examenstress, rouwverwerking, slaapproblemen, pijnklachten etc.

Wat doen we met Hypnotherapie?

Het mooie van Hypnotherapie is dat we in tegenstelling tot praat therapie met het bewustzijn, duiken in jouw onderbewustzijn. Jouw bibliotheek waarin jij alles hebt opgeslagen. Wat je leuk vind, maar ook wat minder leuk was. (Onbewuste) herinneringen vanaf het allereerste moment. Met mijn woorden begeleid ik je door jouw bibliotheek van schap tot schap. Van boek tot boek. Tot we uiteindelijk bij dat hoofdstuk aankomen waar het voor jou om draait. Dat hoofdstuk kunnen we herschrijven, bewerken, aanpassen of loslaten zodat het voor jou een passend hoofdstuk in het leven wordt. Misschien is het niet meer helpend of kun je het “achter” je laten. Vrij worden van je belemmeringen, obstakels. Maar vooral nog meer genieten van wie jijzelf bent en wat wilt. Met behulp van hypnose kunnen we jouw problemen aanpakken en dat zorgt ervoor dat jij een completere versie van je zelf gaat ervaren.

Wat is Hypnose nu eigenlijk?

Hypnose veronderstelt een slaaptoestand terwijl je niet echt slaapt zoals je in bed doet. Het is een mengeling van ontspanning en focus. Je lichaam gaat in diepe rust terwijl je brein juist heel erg alert wordt. Deze natuurlijke staat maken we allemaal dagelijks mee, bijvoorbeeld vlak voordat we in slaap vallen.

Wanneer je in hypnose bent, ben je je juist bewust van alle fysieke, emotionele gebeurtenissen in en om je heen. Je bent en blijft in controle en krijgt alles heel gericht mee tijdens een sessie. Tegelijkertijd ervaar je ook een diepe ontspannenheid. Je kunt het vergelijken met een heerlijke ontspannende massage, alleen dan wel met een blijvend resultaat. Sta versteld van het snelle resultaat, terwijl jij alleen maar hoeft te willen dat het gebeurt. Heb jij obstakels waar jij voorgoed afscheid van wilt nemen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. 

Hoe werkt het?

Ik breng je in een heerlijke, ontspannende en diepe trance/hypnose. Je hoort alles en je maakt alles bewust mee en zal je alles herinneren. Zodra je in een diepe staat van hypnose bent, kan ik communiceren met het onbewuste deel van je brein. Dit is dé bibliotheek van álles wat je gezien, gehoord, gedaan, beleefd, gevoeld etc. in je leven. In dit deel zijn jouw gedrag en gewoontes geprogrammeerd, die de problemen veroorzaken waar jij tegenaan loopt. Je gedrag wordt gevormd door emotionele beslissingen vanuit jouw gedachten. In feite gaan wij het onbewuste deel opnieuw (positief) “programmeren” zoals jij het wenst, zodat jij het gewenste resultaat krijgt. Jij hebt hierover de regie.

Met hypnose kan je een heel breed scala aan problemen oplossen. Hypnose  is bijzonder effectief. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hypnose in combinatie met motivatie, wilskracht en overtuiging hele goede resultaten biedt.

Sluit Menu