Hypnotherapie

Hypnose is een gesprek met je ogen dicht.......

Hypnotherapie

Hypnose is een diepe staat van ontspanning. Tijdens deze diepe staat van ontspanning is het mogelijk het onderbewustzijn aan te spreken. Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en lichamelijke verschijning. Dit brein en/of bewustzijn bevat alle informatie van ons denken, redeneren, ervaren, voelen en op welke wijze ons lichaam zich presenteert.

De programmering vindt plaats tijdens ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest.

Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven, op wilskracht, vaak heel moeilijk en langzaam. Hypnose kan hier een waardevol hulpmiddel bij zijn. Hypnose gaat voorbij het denken.

Wanneer hypnotherapie?

 • Voor balans in het leven.
 • Voor meer rust en vertrouwen.
 • Voor meer controle.
 • Voor meer zelfvertrouwen.
 • Bij verdriet, pijnklachten en ongemakken.
 • Bij traumatische ervaringen.
 • Bij angsten en fobieën.
 • Bij verslavingen zoals eetstoornissen en roken.
 • Bij perfectionisme, faalangst, concentratieproblemen, examenstress, rouwverwerking, slaapproblemen, pijnklachten etc.

Wat doen we met Hypnotherapie?

Het mooie van Hypnotherapie is dat we in tegenstelling tot praat therapie met het bewustzijn, duiken in jouw onderbewustzijn. Jouw bibliotheek waarin jij alles hebt opgeslagen. Wat je leuk vind, maar ook wat minder leuk was. (Onbewuste) herinneringen vanaf het allereerste moment. Met mijn woorden begeleid ik je door jouw bibliotheek van schap tot schap. Van boek tot boek. Tot we uiteindelijk bij dat hoofdstuk aankomen waar het voor jou om draait. Dat hoofdstuk kunnen we herschrijven, bewerken, aanpassen of loslaten zodat het voor jou een passend hoofdstuk in het leven wordt. Misschien is het niet meer helpend of kun je het “achter” je laten. Vrij worden van je belemmeringen, obstakels. Maar vooral nog meer genieten van wie jijzelf bent en wat wilt. Met behulp van hypnose kunnen we jouw problemen aanpakken en dat zorgt ervoor dat jij een completere versie van je zelf gaat ervaren.

Wat is Hypnose nu eigenlijk?

Hypnose veronderstelt een slaaptoestand terwijl je niet echt slaapt zoals je in bed doet. Het is een mengeling van ontspanning en focus. Je lichaam gaat in diepe rust terwijl je brein juist heel erg alert wordt. Deze natuurlijke staat maken we allemaal dagelijks mee, bijvoorbeeld vlak voordat we in slaap vallen.

Wanneer je in hypnose bent, ben je je juist bewust van alle fysieke, emotionele gebeurtenissen in en om je heen. Je bent en blijft in controle en krijgt alles heel gericht mee tijdens een sessie. Tegelijkertijd ervaar je ook een diepe ontspannenheid. Je kunt het vergelijken met een heerlijke ontspannende massage, alleen dan wel met een blijvend resultaat. Sta versteld van het snelle resultaat, terwijl jij alleen maar hoeft te willen dat het gebeurt. Heb jij obstakels waar jij voorgoed afscheid van wilt nemen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. 

Hoe werkt het?

Ik breng je in een heerlijke, ontspannende en diepe trance/hypnose. Je hoort alles en je maakt alles bewust mee en zal je alles herinneren. Zodra je in een diepe staat van hypnose bent, kan ik communiceren met het onbewuste deel van je brein. Dit is dé bibliotheek van álles wat je gezien, gehoord, gedaan, beleefd, gevoeld etc. in je leven. In dit deel zijn jouw gedrag en gewoontes geprogrammeerd, die de problemen veroorzaken waar jij tegenaan loopt. Je gedrag wordt gevormd door emotionele beslissingen vanuit jouw gedachten. In feite gaan wij het onbewuste deel opnieuw (positief) “programmeren” zoals jij het wenst, zodat jij het gewenste resultaat krijgt. Jij hebt hierover de regie.

Met hypnose kan je een heel breed scala aan problemen oplossen. Hypnose  is bijzonder effectief. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat hypnose in combinatie met motivatie, wilskracht en overtuiging hele goede resultaten biedt.

Wil jij stoppen met roken met Hypnose

Reserveer nu 3 sessies voor €195,00

De virtuele maagband wordt aangelegd door middel van hypnose. In drie hypnose sessies wordt de virtuele maagband geplaatst en na de eerste sessie zult u al effecten merken. 

Ook voor stoppen met roken en andere verslaving gerelateerde gewoonten zoals nagelbijten. 


sessies duren 60-90 minuten

Verminderen van hooikoortsklachten met Hypnose

Reserveer nu 3 sessies voor €195,00

Bij een normaal- en gezond lichaam vinden er geen allergische reacties plaats op stoffen die in de natuur voorkomen. Op de een of andere wijze heeft er zich iets voorgedaan waardoor er een overgevoeligheid is voor pollen/stuifmeel. Het immuunsysteem werkt niet op de manier zoals het hoort. Hypnose en hypnotherapie kan hierbij goed helpen. Het immuunsysteem wordt hierbij opnieuw aangeleerd hoe het zich dient te gedragen wat zich uiteindelijk uit in het uitblijven van allergische reacties

De reacties bij hooikoorts kunnen zeer heftig zijn. De symptomen zijn o.a. lusteloosheid, vermoeidheid en een slechte nachtrust maar ook huidklachten. Mensen blijven vaak meer dan anders binnen en verliezen het contact met medemensen. De gevolgen hiervan hebben echter niet alleen invloed op sociale bezigheden, het kan zelfs van invloed zijn op schoolresultaten.

sessies duren 60-90 minuten

Wil jij afvallen met Hypnose

Reserveer nu 3 sessies voor €195,00

Wat is een virtuele maagband? Een virtuele maagband is geen echte maagband. Er komt dus geen operatie aan te pas. In plaats daarvan wordt met hypnotherapie in je onderbewustzijn het idee geprent dat je een maagband hebt. En je onderbewustzijn reageert vervolgens precies zoals het zou reageren bij een echte maagband. Je zit sneller vol en hierdoor eet je dus een stuk minder. Bij een virtuele maagband wordt er ook gekeken naar de onderliggende problemen en oorzaken waarom je te dik bent en ook dit wordt aangepakt middels hypnotherapie. Het betekent dat je meerdere sessies nodig hebt om je virtuele maagband te krijgen en hierbij zal de hypnotherapeut altijd kijken naar jouw persoonlijke wensen en ideeën. Er zijn meerdere sessies nodig voor het beste resultaat.

In drie hypnose sessies wordt de virtuele maagband geplaatst en na de eerste sessie zult u al effecten merken. 

sessies duren 60-90 minuten

Examen vrees of faalangst
Hypnose kan jou helpen

Reserveer nu 3 sessies voor €195,00

Het effect van hypnose bij examenvrees heeft zich al meer dan eens bewezen. Hypnose werkt direct in op het onderbewustzijn en zorgt voor rust, kalmte en ontspanning voor- en tijdens het afleggen van het examen. Het zorgt ervoor dat je beter geconcentreerd bent en hierdoor effectiever je examen kunt afleggen

Examenvrees treedt op voor- en tijdens het afleggen van examens. De angst om onvoldoende resultaat te behalen zorgt niet alleen voor een spanning in het lichaam maar tevens voor piekeren. Een beetje spanning is goed, het zorgt voor een betere focus en leidt daardoor vaak tot betere prestaties. Wanneer de spanning echter overgaat in examenvrees (angst / examenspanning), kan dit het resultaat ernstig beïnvloeden.

 • wat als ik het examen niet haal?
 • wat als ik een black-out krijg?
 • wat als ik te weinig tijd heb?
 • wat als ik het verkeerde heb geleerd?

sessies duren 60-90 minuten