NLP COaching

Inzicht in waarom je dingen doet?

NLP COaching & begeleiding

Het is goed om af en toe even stil te staan in het leven. Veel dingen die we doen en denken worden na verloop van tijd een “gewoonte”. We leven dan als het ware op de automatische piloot. De manier waarop we communiceren met andere mensen wordt o.a. bepaald door onze overtuigingen, waarden en normen, culturele achtergrond, etc. NLP modellen en technieken helpen u om meer inzicht te krijgen in de manier waarop u dingen doet. Inzicht in die onbewuste patronen is vaak al voldoende om verandering op gang te brengen.

Als je blijft denken zoals je dacht, en blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.

Kampt u met terugkerende klachten zoals angst, onzekerheid, bloosangst, lichte depressie, paniekaanvallen of andere (psychische) klachten dan is persoonlijke coaching de aangewezen methode om dit aan te pakken.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren

 • Neuro: het brein wat leert
 • Linguïstisch: taal opgebouwd uit woorden, zinnen, toonhoogte, klanken en teksten of discoursen.
 • Programmeren: terwijl we communiceren kunnen we anderen, of anderen ons, iets bijleren of afleren.

Met NLP krijgt u toegang tot een opperste staat van creativiteit, optimale gezondheid, verandering van beperkende overtuigingen en het versterken van uw eigenwaarde!

De krachtige NLP methodiek geeft u de mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot uw geestelijke, lichamelijke en emotionele hulpbronnen en/of aangeboren vaardigheden en creativiteit.
Of het nu wordt ingezet voor persoonlijke en/of professioneel gebruik, de trainingen zijn erop gericht om uw ware potentieel nog meer te verbreden.

Wat leer je met NLP?

Met NLP leert u door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed te krijgen op onbewuste breinprocessen. Zo kunt u NLP gebruiken om uzelf beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat u uitvoert.

NLP Coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching gaat u samen met de coach aan de slag om inzicht te geven in de manier waarop uw brein informatie verwerkt. Zo komt u er tijdens coaching achter wat voor u de ideale manier is om dingen te veranderen. Als NLP coach speel ik daar op in door aan u de technieken te leren die precies bij u passen en op een manier die voor u goed werkt.

NLP = Geen therapie

NLP Coaching is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken: geen therapie. Tijdens NLP coaching leert u om zelf grip te krijgen op het leven met krachtige NLP technieken.

NLP is een zeer krachtige tool voor coachen én begeleiden

Je kunt er wel typische therapeutische problemen mee oplossen. NLP is bedoeld voor mensen die willen groeien en ontwikkelen. NLP betekent vrijheid. Vrijheid om te kiezen of u boos wordt om die ene vervelende collega of familielid of dat die persoon u juist rust geeft of kracht. Vrijheid om te kiezen of u angstig wordt als u een presentatie moet houden of dat het u juist zelfvertrouwen of energie geeft. Vrijheid om te voelen zoals u dat wilt, vrijheid om u te gedragen zoals u dat wilt en vrijheid om te zijn wie u wilt zijn. Kortom: vrijheid om doelen en dromen te volgen en te bereiken. Dat is NLP en dus voor iedereen geschikt die zichzelf wilt verbeteren.

 • kun je sneller conflicten oplossen
 • kun je betere interventies doen
 • kun je effectiever communiceren en samenwerken
 • krijg je betere relaties en dieper contact
 • kun je beter en sneller beïnvloeden
 • kun je mentale hindernissen adequaat oplossen
 • kun je succesvol veranderingen doorvoeren
 • kun je irritaties/weerstand aanpakken
 • kun je de ander beter begrijpen
 • kun je meer/betere informatie uit een gesprek halen
 • kun je beter je doelen halen (scherpere focus en beter prioriteit stellen)
 • kun je je sterke punten uitbouwen
 • kun je negatieve ervaringen uit het verleden opruimen
 • kun je een positieve stemming bij jezelf oproepen
 • kun je jezelf beter presenteren
 • heb je meer energie om die dingen te doen die je graag wilt doen
 • en ervaar je uiteindelijk meer rust

De historie

Toen NLP in de jaren ’70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder ontdekten zij dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Het begon met de succesvolle therapeuten Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenmensen, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.